La venda de cases a estrangers ja està al nivell anterior a la crisi

0

Font: El Periódico

El nombre d’operacions va arribar a 65.296, l’11% més que el 2017

La venda de vivendes a estrangers va tornar l’any passat als nivells del 2007, amb un total de 65.296 operacions, l’11% més que el 2017. Segons les dades de l’Anuari de l’Escola de Registradors d’Espanya, han quedat enrere els moments més durs de la crisi immobiliària, amb només 18.000 operacions el 2009, per exemple. Les dades de l’últim any semblen indicar que torna l’activitat frenètica del 2007, quan es van registrar 65.368 compres d’immobles per part d’estrangers a Espanya. No obstant, bona part de l’increment de les vendes es va centrar en compradors britànics, i per això el desenllaç de la crisi del brexit encara obre incerteses per als pròxims mesos.

La firma immobiliària Sonneil considera, però, que aquesta estadística confirma el creixement de la tendència de compra de vivendes per part d’estrangers, que ja representen el 13% del total de les que es duen a terme a Espanya. Segons l’Anuari, durant el quart trimestre de l’any el 12,66% de les compres de vivendes les van protagonitzar estrangers, després d’un tercer trimestre en què es va produir una caiguda d’operacions «inquietant». «Aquesta recuperació del quart trimestre permet ratificar la fortalesa de la demanda estrangera, tan característica durant els últims anys en el mercat de vivenda espanyol», conclou l’anuari dels registradors.

Els britànics continuen encapçalant la llista dels ciutadans estrangers que decideixen comprar una vivenda a Espanya (14,75% del total el 2018, 16,6% en el quart trimestre), malgrat la caiguda del 17% que es va produir el 2017 per la incertesa de les negociacions del brexit. Van adquirir 10.722 vivendes el 2018. Els britànics els van seguir escandinaus (9,5%), alemanys (7,72%), francesos (7,33%) i belgues (6,62%).

Segons l’anuari de registradors, «amb la recuperació econòmica, representada a través d’un creixement del PIB i de l’ocupació, les nacionalitats que estan a Espanya amb finalitats fonamentalment laborals van incrementant el seu pes en la demanda estrangera, però sempre amb un clar predomini de demanda de vivenda a Espanya per part d’estrangers per a finalitats turístiques». El sol i platja continua sent el factor fonamental.

Comparteix:

Envia·ns un comentari